Ebben az évben 100 éves a Schroth módszer.
Egy rendkívüli szám, egy rendkívüli év, megérdemli, hogy megünnepeljük!
Programokkal várunk Titeket!


A módszert Katharina Schroth fejlesztette ki, majd lánya, Christa Lehnert Schroth vitt tovább. Én még azon szerencsések közé tartozom, akik személyesen ismerhették Christát.
Amikor tanfolyamot tartok gyógytornászoknak, mindig mesélek róla. Az életéről, a munkájáról, ami egy és ugyanaz volt az ő esetében. Mesélek arról az első meghatározó személyes találkozásunkról, ami …
“Úgy éreztem magam, mint amikor egy tinédzser rajong egy énekesért akivel végre élőben is találkozhat. Számomra egy csoda volt az a délután, amit soha nem fogok elfelejteni.”
Nem egészen értette amikor felhívtam, hogy miért is szeretném meglátogatni. Nem értette, hogy miért vagyok annyira izgatott és miért nézek fel rá, miért jelent ő számomra, az én utamon olyan fontos mérföldkövet. Annyira természetes volt. A személyisége, a hozzáállása az őt körülvevőkhöz. Legyeskedtünk körülötte páran fiatal, kibontakozó gyógytornászok. Volt mit tanulni tőle, azt a nagy tenni akarást, kitartást, amivel még 90 évesen is a gerincferdülés témája irányába tanúsított.

Évekkel ezelőtt készítettem vele egy interjút. Feltettem neki a kérdést, mi az amire legbüszkébb? A válasza a következő volt: Büszkeséget nem ismerek. Örömöm lelem a könyvemben, “Háromdimenziós scoliosis kezelés”-ben, ami a 7. kiadásban jelenik meg és angol, spanyol, arab, koreai nyelven elérhető, valamint nemsokára francia fordításban is meglesz. Ilyen volt. Adott, adott. Sokat. Az egész világnak. Örülök, hogy ismerhettem és hogy azzal, hogy idehaza gyógytornászoknak adhatom tovább a módszert, én is tagja lehetek annak a kis csoportnak akik tovább viszik az ő munkáját. Egyszer ezt írta nekem amikor páciensekről konzultáltunk: Továbbra is ilyen szép sikereket kívánok Önnek. Gyűjtse ezeket az eredményeket egy albumba, hogy aztán mindegyiküknek megmutathassa. Csinálja csak így tovább!
Frau Christa Lehnert-Schroth nincs már közöttünk. Hiányozni fog, Frau Schroth! De csináljuk, csináljuk tovább!

A 100 éves jubileum alkalmából több héten keresztül tartó programot ajánlunk nektek. Lesz benne információ, játék, szakmai támogatás a módszerrel dolgozó gyógytornászoknak és mindenféle meglepetés.
Tartsatok velünk a scolinea.hu-n, a Facebookon, az Instán, és várunk titeket

  • érintettként a „Scoliosis-gerincferdüléses mindennapok” facebook csoportunkban,
  • gyógytornászként a „Scoliosis-Schroth Terápia” facebook csoportunkban.

Horvát Kriszta
és a Scolinea csapata

Foglalj online időpontot!

Íratkozz fel hírlevelünkre

Kövessen a Facebookon