A masszázs a test és a lélek gyógyítója – halljuk a mondatot gyakorta. Miért is van ez így, és mi a masszázs jelentősége a gyógyászatban? A masszázs, mint gyógyító jellegű tevékenység, több mint 2000 éve ismert.

A masszázs a bőr stimulálásán keresztül befolyásolja az egész szervezetük működését. Nem csak izmainkra kifejtett hatása ismert, hanem belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére és az emésztőrendszerünk működésére gyakorolt pozitív következményei is. Az vérkeringés serkentésével a szervezetünkbe jutott káros anyagok kiürítését is elősegíti.
A masszázs egyik fő hatása a fájdalomcsillapítás, amit a feszült izomzat oldásával érhetünk el. A feszültségek, izomgörcsök, szöveti letapadások lazítása mellett a masszázs növeli a bőr és az izomzat anyagcseréjét, aminek segítségével a későbbi izomgörcsök megelőzhetőek. Javítja az közérzetet, koncentrációképességet és nem utolsó sorban kedvezőbb szöveti állapotot biztosít bizonyos manuális terápiák ( manuálterápia, mobilizációk, nyújtások) előzeteseként.

Rendelőnkben fontosnak tartjuk közös munkánkkal is elősegíteni pácienseink gyógyulását.
Óriási előny a páciens számára, ha a gyógytornász és a masszőr egy helyen, azonos szemlélet alapján dolgozik. Így adódik lehetőségük közvetlen szakmai eszmecserére, és kölcsönösen segítve egymás munkáját még hatékonyabbá tehetik az Ön gyógyulását.

Ön a problémájának legmegfelelőbb masszázsformát választhatja szolgáltatásaink közül.:

Klasszikus svéd masszázs – gyógymasszázs

Simítás, gyúrás, az izomzat nyújtása és meghatározott helyeken alkalmazott pontszerű nyomások segítenek, az izmok görcsinek és befeszüléseinek oldásában. A klasszikus svéd masszázs elsősorban az izomgörcsök oldását, a jobb vérellátás biztosítását, a lazítását és a test vitalitásának fenntartását célozza meg.

Nyak-váll masszázs

A nyak-váll masszázs lényege, hogy egy rövidebb időtartamú kezelés folyamán kifejezetten a problémás területre koncentrálunk. A probléma összefüggésben állhat különböző mozgásszervi betegségekkel (pl: gerincsérv esetén a masszázs kiegészítője lehet egy rendszeresen végzett gyógytorna kezelésnek), de okozhatja mozgásszegény életmód, ülőmunka vagy stressz is egyaránt. Bármi is legyen az oka, az egész napunkra rányomhatja a bélyegét a nyak-vállöv területét érintő fájdalmas, feszülő érzés.
A kezelés során a lapocka alsó vonalától egészen a hajas fejbőrig történik a masszázs, mely egy igazi koncentrált segítségnyújtás a megfáradt izmainknak.
Ajánlott időtartam: 30 perc.

Hátmasszázs

A hátmasszázs során a keresztcsontról egészen a nyakcsigolyák vonaláig/hajas fejbőrig történik a kezelés. Először laza, simító mozdulatok, majd dörzsölő, gyúró és ütögető fogások következnek. Igazi felfrissülés a különösen igénybe vett területeknek.
Akár a sok ülés, akár a cipekedés, bármilyen hétköznapi dolog nagy terhelést jelenthet a hátunknak. Tegyünk egészségéért egy masszázzsal, mely rendszeresen végezve számos problémát segíthet megelőzni.
Ajánlott idő: 45 perc

Teljes test masszázs

Egy teljes test masszázs után úgy érezheted magad, mint akit kicseréltek. Izmaid felfrissülnek, ellazulnak, miközben van időd pihenni, kilépni a rohanó mindennapokból.
A masszázs alatt elég fehérneműt viselni, de az se aggódjon, aki szégyenlősebb lenne. A kezelés alatt végig be leszel takarva és mindig csak a kezelendő rész kerül kitakarásra.
A masszázs hason fekve kezdődik: először a lábak, majd a hát.
Ezután hátra átfordulva ismét a lábbakkal kezdünk, majd végül a karok következnek. Egyéni egyeztetés szerint egy rövid talpmasszázzsal lehet kiegészíteni a kezelés elejét.
Ajánlott idő: 60 vagy 90 perc.

Talpmasszázs (Nem reflexológiai talpmasszázs)

A lábaink állandó terhelésnek vannak kitéve, így természetes, ha egy masszázs igazán jóleső érzést tud nyújtani. Egy frissítő talpmasszázs segít az ellazulásban, csökkenti a stresszt, segít javítani az általános egészségi állapotot, javítja a vérkeringést, fokozza az anyagcserét. A kezelés során a talpat, lábfejet a lábujjaktól a sarok irányába, a bokát és a lábszárat is átmasszírozzuk, így nyújtva felüdülést a megfáradt lábaknak.
Ajánlott idő: 30 perc

Sportmasszázs

Rendszeresen végzett sporttevékenység mellett az izmaink nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért szükséges, hogy állapotuk fenntartásában, teljesítőképességük növelésének érdekében masszázs kezelésekkel is karbantartsuk őket. Ez természetesen nem csak sportolókra vonatkozik, hanem mindenkire, akiknek életében a sport rendszeresen jelen van. A sportmasszázzsal segíthetünk elkerülni az esetleges sérüléseket, növelhetjük az izmok teljesítőképességét, gyorsíthatjuk regenerálódását. Sportmasszázs esetében ajánlott a teljes test masszázsa. A kezelés során főként svédmasszázs fogásokat alkalmazunk, néhány fogással kiegészítve, de ebben az esetben erősebb, mélyrehatóbb mozdulatokat végzünk.
Ajánlott idő: 45 vagy 60 perc.

A masszázs indikációi: (amikor tudunk fogadni masszázsra)

Mozgásszervi eredetű fájdalom
Izomgörcsök, fokozott izomtónus
Gyakori fejfájás
Stressz
Fokozott fizikai/szellemi igénybevétel
Egy oldalú munkavégzés, ülőmunka
Fokozott sportteljesítmény
Lelassult anyagcsere
Pszichés/mentális/fizikai fáradtság
Reumatológiai, ortopédiai mozgásszervi betegségek
Mozgásszervi rehabilitáció

A masszázs kontraindikációi: (amikor nem tudunk fogadni masszázsra)

Láz
Heveny ízületi és egyéb gyulladásos betegségek
Fertőző betegségek, fertőzéses bőrelváltozások
Friss traumatikus sérülések (pl.: csonttörés, ficam, égés)
Epilepszia
Rosszindulatú daganatos megbetegedés
Terhesség első három- és utolsó hónapja
Menstruáció első három napja
Mélyvénás trombózis
Visszér gyulladás
Fokozott vérzékenység
Friss agyi történés (stroke)
Előrehaladott csontritkulás
Instabil pszichés állapot
Kezeletlen magas vérnyomás
Ittas, drogos állapot

Gyakori kérdések:

1. Hányszor szükséges eljönni?
Az első alkalomnál a probléma erősségétől függően munkatársunk javasolni fog egy alkalomszámot, ezután Ön a saját lehetőségeihez mérten tud dönteni az alkalmakat illetően.

2. Milyen ruházat szükséges?
A masszázs fehérneműben történik.

3. Szükséges hozni törölközőt?
Nem, törölközőket, lepedőket természetesen biztosítjuk.

4. Van zuhanyozási lehetőség?
Természetesen, a zuhanyozási lehetőség bármikor adott, akár a masszázs előtt, akár utána szeretné azt igénybe venni.

5. Honnan tudjam, hogy melyik masszázs típust válasszam?
Szakemberünk ki fogja kérdezni a problémájáról és ő fog ajánlani megoldási lehetőséget.

TERAPEUTÁK

Foglalj online időpontot!

Íratkozz fel hírlevelünkre

Kövessen a Facebookon