A masszázs a test és a lélek gyógyítója – halljuk a mondatot gyakorta. Miért is van ez így, és mi a masszázs jelentősége a gyógyászatban? A masszázs, mint gyógyító jellegű tevékenység, több mint 2000 éve ismert.

A masszázs a bőr stimulálásán keresztül befolyásolja az egész szervezetük működését. Nem csak izmainkra kifejtett hatása ismert, hanem belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére és az emésztőrendszerünk működésére gyakorolt pozitív következményei is. Az vérkeringés serkentésével a szervezetünkbe jutott káros anyagok kiürítését is elősegíti.
A masszázs egyik fő hatása a fájdalomcsillapítás, amit a feszült izomzat oldásával érhetünk el. A feszültségek, izomgörcsök, szöveti letapadások lazítása mellett a masszázs növeli a bőr és az izomzat anyagcseréjét, aminek segítségével a későbbi izomgörcsök megelőzhetőek. Javítja az közérzetet, koncentrációképességet és nem utolsó sorban kedvezőbb szöveti állapotot biztosít bizonyos manuális terápiák ( manuálterápia, mobilizációk, nyújtások) előzeteseként.

Rendelőnkben fontosnak tartjuk közös munkánkkal is elősegíteni pácienseink gyógyulását.
Óriási előny a páciens számára, ha a gyógytornász és a masszőr egy helyen, azonos szemlélet alapján dolgozik. Így adódik lehetőségük közvetlen szakmai eszmecserére, és kölcsönösen segítve egymás munkáját még hatékonyabbá tehetik az Ön gyógyulását.

Ön a problémájának legmegfelelőbb masszázsformát választhatja szolgáltatásaink közül.:

Klasszikus svéd masszázs – gyógymasszázs

Simítás, gyúrás, az izomzat nyújtása és meghatározott helyeken alkalmazott pontszerű nyomások segítenek, az izmok görcsit és befeszüléseinek oldásában. A klasszikus svéd masszázs elsősorban az izomgörcsök oldását, a jobb vérellátás biztosítását, a lazítását és a test vitalitásának fenntartását célozza meg.

Sportmasszázs

A rendszeres sportmasszázs a fizikai állapotot javítja, mind a sport előtt mind utáni időszakra számos pozitív befolyással rendelkezik. A sport előtt felkészíti az izmokat a fokozottabb megterhelésre, csökkentve ezzel a sérüléskockázatot. Sérülés esetében a sportmasszázs segít a sérült szövetek regenerációjában, mobilisan tartva azokat. Sportolás után a terhelt izomzat lazításának, regenerációjának gyorsítása a cél. A fokozott terhelés alatt felszabadult salakanyagok gyorsabb kiürülés érdekében mélyebb, intenzívebb fogások alkalmazására kerül sor.

Cellulit elleni masszázs

A cellulit masszázs a narancsbőr kezelését szolgálja. A bőrön látható elváltozás esetén komplex programot tanácsolunk, aminek szerves része az étkezés, a mozgás, a cellulitmasszázs. A masszázs során a bőr feszességét igyekszünk újra visszaállítani. A leghatásosabb módja a cellulit kúra, ami 10-12 alkalmas programot jelent. Sok esetben már az első alkalommal érezhető változás, de hogy ez hosszan tartó és tartós lehessen, szükséges a több alkalom.

Gyakori kérdések:

1. Hányszor kell eljönni?
Az első alkalomnál a probléma erősségétől függően munkatársunk javasolni fog egy alkalomszámot, ezután Ön a saját lehetőségeihez mérten tud dönteni az alkalmakat illetően.

2. Milyen ruházat szükséges?
A masszázs fehérneműben történik.

3. Szükséges hozni törölközőt?
A szükséges törölközőket természetesen mi biztosítjuk.

4. Van zuhanyozási lehetőség?
Természetesen, a zuhanyozási lehetőség bármikor adott, akár a masszázs előtt, akár utána szeretné azt igénybe venni.

5. Női, vagy férfi masszőrt válasszak?
Előtérbe helyezzük az Ön kérését és mind női, mind férfi masszőrrel rendelkezésére állunk. Kérjük, a bejelentkezésnél jelezze felénk választását.

6. Honnan tudjam, hogy melyik masszázstípust kérjem?
A masszőr ki fogja kérdezni a problémájáról és ő fog ajánlani megoldási lehetőséget

TERAPEUTÁK

Megyeri Eszter

Gyógy és sportmasszázs területén jártas masszőr. Tapasztalattal rendelkezik a scoliosis esetén alkalmazott masszázs, a svédmasszázs, a cellulitmasszázs a görcsoldó masszázsok területén. Szakmai továbbképzések Gyógy-és sportmasszázs

Kövessen a Facebookon