Ha egy apró kis “kütyü” beépítésre kerül a korzettbe, nincs kibúvó, ez bizony méri, hogy mennyi ideig hordta a gyermek a korzettet. A legjobb pedig az, hogy ennek a kis eszköznek köszönhetően javulnak a hordási idő paraméterek, a gyerekek tudatosabbá válnak, jobban igyekeznek magukon tartani az eszközt.

Több kutatásban volt már főszereplőként vizsgálva a korzett, compliance, hordási idő a scoliosis javulási eredményeinek előremenetele érdekében.

Érdekes adat, hogy a korábbi vizsgálatok a szülők, illetve a gyermekek által szubjektíven megadott időket vették alapul, amikről aztán több alkalommal is kiderült, hogy átlagosan 23-50%-os mértékig túlbecsült adatok. Morton, Riddle és munkatársai 2008-as eredményeiből kitűnik, hogy az általuk vizsgált páciensek az előre javasolt scoliosis korzett hordási idő 47%-át tartották csak be.

A bécsi Orthomanufaktur vizsgálatából kiderül, hogy azok a gyermekek akik tudtak a monitorozás létezéséről, napi szinten 4,72 órával többet hordták a korzettjüket, abban az időben amikor tudomást szereztek a beépített vizsgálóberendezés, az úgynevezett orthotimer létezéséről, mint annak előtte amikor először megkapták a különleges korzettet, mit sem sejtve arról, hogy egy beépített kis chip figyeli a hordási szokásaikat.

Orthotimer

Orthotimer – a korzett hordási idejének mérőeszköze

Ez a pici eszköz segíti a munkánkat, segíti a scoliosis kezelésében javulást elérni és nem utolsó sorban segít a gyermekeknek tuda

tosabban vezetni a saját terápiájukat.
Erről és még sok érdekes témáról is szó esett a közelmúltban megrendezett bécsi scoliosis szimpóziumon.
(Kép: Horvát Krisztina és a bécsi Orthomanufaktur vezetője, Christian Grasl)

Kövessen a Facebookon