“Gyermekkoromban gyógytornára kellett járnom, gerincferdülés diagnózissal. Mondanom sem kell, hogy nem nagy kedvvel.
Ez volt az első gondolat ami a szakmámhoz kapcsolódik. Azóta csak azon dolgozom, hogy a gyerekek és a felnőttek egy szeretettel teli javulási lehetőségbe csöppenjenek bele a gerincferdülésük, vagy a mozgásszervi problémájuk által és ne egy “muszáj10darabosgyakorlatsort” kelljen ismételniük értetlenül állva a feladat előtt.”
– Horvát Krisztina, a Scolinea Mozgásszervi Rendelő alapítója és vezetője

A Scolinea Mozgásszervi Rendelő az az álom, amelyet 17 évvel ezelőtt indítottam útjára, akkor még egyedül.
A mögöttünk álló évek alatt kockáról kockára sikerült azt a helyet felépíteni, ahová a páciensek nyugodt, barátságos környezetbe, félelem és aggodalmak nélkül, a gyógyulásukért jöhetnek.

Számomra mindig fontos volt a páciens és a terapeuta között az az összhang, ami megadja az alapot a sikeres kezelések elérésére. Nagy hangsúlyt fektetek a magas színvonalú szakmai segítségadásra, külföldi továbbképzésekkel, szakmai konferenciákon és tudományos munkákban való részvétellel.

Munkatársainkkal 17 éve vagyunk jelen a magán egészségügyi ellátásban azzal a céllal, hogy egyedi terápiás palettával segítsük hozzá a mozgásszervi problémával szenvedő pácienseket a gyógyuláshoz.

Miben vagyunk egyediek?

Személy szerint büszkén birtokolhatom azt a címet amit Európában ketten kaphattunk meg, mégpedig, hogy a németországi Katharina Schroth Klinikának, a gerincferdülés kezelési módszer szülőházának a magyarországi tanára, instruktora lehettem, majd nemrégen bekerülhettem a nemzetközi ISST-Schroth instruktorok csapatába is, ahol a világ több különböző részeiről származó scoliosis kezelésre magas szinten specializált szakemberek alkotják a mindössze 11 fős csapatot. Ez a lehetőség adott teret arra, hogy a módszert hazánkban gyógytornászok számára oktathassam és hogy a Scolineával referencia rendelőként működhessünk a Schroth Klinikával való szoros szakmai együttműködésben. Ez a szakmai háttér segítségével mindig a naprakész leghatékonyabb terápiával gyógyulhatnak a hozzánk fordulók. A német klinikai gyakorlatnak megfelelően napi több órás intenzitásban, úgynevezett scoliosis intenzív hete keretén belül is foglalkozunk a gerincproblémák témakörével.

A gerincferdülés kezelése mellett egyéb gerinc és mozgásszervi problémák kezelésére is specializálódtunk az elmúlt évek alatt. Az általunk eredményesen kezelt problémák között vannak a gerincfájdalmak, manuáterápiát igénylő gerinc és ízületi bántalmak, gerincsérv, nyirokproblémák, inkontinencia problémák.

Amire büszkék vagyunk:

Évente több ezer pácienst segítünk hozzá a gyógyuláshoz.

Mi indítottuk el Magyarországon a Schroth módszer elterjedését, oktatását.

Vezető gyógytornászaink, Horvát Krisztina és Lukácsy-Fábián Eszter, oktatóként tevékenykednek a Semmelweis Egyetem gyógytornász képzésében, illetve saját tanfolyamokon.