A Schroth tornához használt eszközök rendelőnkben beszerezhetők.

A Schroth tégla és hengerek főként a scoliosis kezelésére hivatott Schroth módszer korrekciós gyakorlataihoz alkalmazhatók, de különleges kialakításuknak köszönhetően egyéb gyógytorna gyakorlatokba is jól beilleszthetők. Mindkét eszköz a korrekciós fektetésekben kapja a legnagyobb szerepet.

Egy páciens korrekciós fektetéséhez egy tégla és két henger az ideális választás, ezzel többféle scoliosis típus, vagy a sagittalis eltérések, mint például a Scheuermann kór korrekciója is kivitelezhető.

Ezen kívül a fektetésekhez használt rizszsák is megtalálható nálunk.

Schroth tégla

A tégla speciális, kemény szivacsból készült, segítségével megtámasztható a medence a rendezett hason fekvés modelljében. Ezen kívül jól alkalmazható ülő, vagy oldalfekvő helyzetek esetében is ülés vagy megtámasztás céljából, illetve komolyabb nehézségi fokozatú gyakorlatok eszközeként.

Szín: kék, türkiz

Mérete: 40x20x14 cm.

Schroth hengerek

schroth_tegla

A hengerek puhább szivacsból készült megtámasztó eszközök. A hengerekkel megtámasztható a váll, a térd, a láb. Mindkét eszköz bevonata az egészségügyben ideális antimikrobiális műbőr, amely könnyen tisztítható, fertőtleníthető, vízlepergető, ellenáll a fény és a hideg károsító hatásainak.

Szín: kék, türkiz

Mérete: 13×25 cm.

Rizszsák

A rizszsák a scoliosis korrekcióját hozza létre hason-háton-oldalfekvő helyzetekben. 4 darabos kiszerelésben kapható.

Scoliometer

A scoliometer egy felületmérő eszköz, a scoliosis rotációjának mérésére használatos. Nem hiányozhat a scoliosist kezelő orvosok, gyógytornászok eszközeiben tárházából.

Árak:

Rizszsák: 5.400 Ft (4 db)

Schroth tégla: 20.600 Ft

Schroth henger: 7.600 Ft

Schroth készlet (1 tégla+2 henger): 33.500 Ft

Scoliometer: 46.500 Ft

Megrendelés:

info@gyogytornainfo.hu

A rendelt termékek rendelői helyszínünkön átvehetők (Scolinea Gyógytorna 1052 Budapest Haris köz 6.), vagy szállítási díj ellenében házhoz szállítás kérhető. A megrendelést előre utalással tudjuk teljesíteni, amihez a szükséges információkat a megrendelés visszaigazoló e-mailben küldjük.

Megrendeléskor kérjük, jelezze felénk az alábbi adatokat:

  • telefonszám
  • szállítási és számlázási név, cím (cég esetén adószámmal)
  • a választott termék színe, darabszáma