Scolinea Scoliosis Centrum

A Scolinea Magyarország egyetlen, Schroth kezelési elveken működő scoliosis kezelési központja.

Központunk szoros szakmai kapcsolatban áll a németországi Katharina Schroth Klinikával, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a kutatás és az oktatás legújabb eredményeit közvetlenül beépítsük kezeléseinkbe, így a páciensek számára mindig a legaktuálisabb szinten nyújtsuk a megoldást.

A Scolinea Scoliosis Központunk rendkívül speciális környezetet kínál a gerincdeformitások minden formájának tisztázására, és konzervatív, operáció nélküli kezelésre. Fő vonalban a gerincferdülésekre, a kyposisokra, a Scheuermann kórra és a csigolya elcsúszásokra összpontosítunk. Ezen eltérések ellátásához speciális tanácsadás, diagnosztika és terápia szükséges. Célzottan ezen a területen képzett terapeutáink segítségével egy komplex kezelést kínálunk pácienseinknek.

Speciális konzultációs órákat kínálunk Önnek ezekben a témákban annak érdekében, hogy optimális tanácsot kaphasson a jelenlegi állapotra vonatkozóan, közös döntéseket hozzunk a további teendőkről. Vezetőnk, Horvát Krisztina nemzetközi Schroth instruktor, aki a Schroth módszer magyarországi bevezetését tűzte ki célul és folyamatos képzéseivel ezt a szakma képviselői felé a mai napig teszi.

Magyarországon egyedülálló módon intenzív több napos gerincferdülés kezelési programokat kínálunk, többféle intenzitásban. A legalább egy hetes, napi több órában zajló kezelések esetében a páciensek megtanulják, hogyan formálhatják át a gerincferdülés miatt kialakult deformációkat, hogyan javíthatjuk az eltéréseket, megállítva ezzel a rosszabbodást és biztosítva egy jobb életminőséget. Az intenzív programjaink egyéni órák keretein belül zajlanak, az intenzitást az egyéni paraméterek alapján határozzuk meg, az életkor, a scoliosis mértéke, és a rosszabbodási veszélyeztetettség szerint.

Gyermekkor esetében megtanítjuk, a gyermek hogyan tud bánni a saját gerince elváltozásaival, amiatt is hogy a félelem, az aggódás helyét mielőbb a a tenni akarás vegye át, ami segít a hosszú távú motiváció fenntartásában, illetve a scoliosis hosszú távú kimenetelének pozitív befolyásolásában. A szülők bevonása a terápiába alapvető, teljes értékű partnerként kezeljük a szülőket.

Korzett szükségessége esetén több éves közös munkánkra alapozva ortopéd műszerész mesterrel való együttműködést tudunk biztosítani. Ez azt jelenti, hogy teamként visszük a terápiákat és szakmailag összefogva támogatjuk egymást a gyermek egészsége érdekében.

Operációs szükség esetén az operációra való felkészítést végezzük, a minél jobb operációs eredmény elérésének támogatására, illetve az azt követő rehabilitációs idő csökkentésére és könnyebbé tételére.

Orvosi kapcsolataink révén az ortopédiai szakterület legjobb orvosaival való szakmai együtt gondolkodást tudjuk biztosítani, ami a hosszú távú, több hónapos, éves kezelésben nagyon fontos szerepet tölt be.

A Schroth módszer magyarországi centrumaként 17 éve oktatást folytatunk a témában fejlődni kívánó gyógytornászok, gyógytestnevelők, orvosok számára.
Az érdeklődő orvosok, gyógytornászok és társszakmákban tevékenykedő kollégák számára együttműködésünket ajánljuk fel, igény esetén várjuk jelentkezésüket az ugyfelszolgalat@scolinea.hu címen.