MOZGÁS AZ EGÉSZSÉGÉRT

Az emberi felegyenesedési folyamat magával hozta testünk fő tartásért felelős szervének, gerincünknek az új helyzethez való alkalmazkodását. Ahhoz, hogy ez a folyamat problémamentesen játszódjon le a mindennapjainkban, a testet különböző erősségű és irányú erők, ingerek kell, hogy érjék. Az aktív élet mozgásformáinak gazdagsága automatikusan biztosítja ezt a lehetőséget, de egyre modernebbé váló életkörülményeink sok esetben kényszerűen vezetnek mozgáshiányhoz, aminek későbbiekben szervezetünk láthatja kárát.
Testtartásunk jellemzői nagy mértékben befolyásolhatják mindennapi életünket. A helytelen tartás, az egyoldalú terhelések próbára teszik szervezetünk tűrőképességét. Amit a problémák kialakulásának kezdetén csak “egy kis vállfájdalomként” élünk meg, hosszú távon az életminőségünket rontó tényezővé válhat. A derék – hát – váll – nyaki fájdalmak, izomfeszülések, idegesség következményei már – nem csak magunkat, környezetünket is érinthetik. A teljesítőképesség és a terhelhetőség csökkenésével tüneteik kihatnak az otthonunkban a munkahelyünkön tanúsított viselkedésünkre is. –
A hanyag, a ‘púpos’ tartás az esetek nagy részében a mozgásszegény életmód következményei. Ezek megjelenését már gyermekkorban felfedezhetjük, ekkor tehetünk a legtöbbet és a legkönnyedebben megszüntetésükért. A gerinc egyenletes, kiegyensúlyozott terhelése gyermekkorunktól biztos alapot épít fel a későbbi probléma- és fájdalommentes felnőttkorunk elérésére.

Időben észrevenni- adekvátan kezelni

A tartási problémák legnagyobb része időben elkezdett rendszeres kezeléssel megelőzhető, a panaszok csökkenthetők, megszüntethetők. A legfontosabb a következetesség, az odafigyelés, a rendszeresség, mindaddig, amíg tanult mozdulataink automatikussá válnak.

Összesített céljaink:

– mozgáskészség, mozgáskoordináció javítása
– vázrendszer statikai problémáinak megelőzése
– tartáshibák megelőzése, megszüntetése
– egyoldalú terhelések megelőzése, csökkentése
– meglevő problémák megoldása

A program egyedi céljai:

– optimális tartás megtanítása a szabadidő, a munka és az alvás helyzeteiben
– önkezelési technikák megtanítása a fájdalmak megszüntetésére
– gyermekek esetében játékos formában a helyes tartásra szoktatás
– felnőtteknél az optimális testtartás, a fájdalom nélküli munkaképesség elérése, munkahelyen végezhető gyakorlatok tanítása, az életminőség javítása

Bővebben a tartáshibákról>>>

Cikkek>>>

Terapeuták

Foglalj online időpontot!

Íratkozz fel hírlevelünkre

Kövessen a Facebookon