Intenzív gerincferdülés kezelési hetek

Mi a célunk közösen?

Az intenzív gerincferdülés kezelés egyedi mivoltát a rövidtávú, elsősorban külső testképre vonatkoztatott hatásai adják, melyek segítéségével a páciensek számára gyorsan válik elérhetővé a terápia hosszú távú hatása, a csontos deformitások korrekciója valamint a progresszió megállítása.
Az órák egyéni kezelés formájában zajlanak, így abszolút mértékben tudunk figyelni az egyéni eltérésekre. Az időtartam napi szinten eltérő a különböző programokban 2-3-5×45 perces órákon vehetnek részt a páciensek.
A kezelés, a Schroth módszerre alapul, a terápia a maximális fokú gerincferdülés korrekciókról szól, mind passzív (gyógytornász által kivitelezett), mind aktív formában.

Kinek ajánlott?

Hat éves kortól (szülői felügyelettel) idősebb korig (65 éves kor felett egyéni elbírálás szerint).

Különböző intenzitású programok, egyénre szabva

– 10-es intenzív: napi 2×45 perc
– Középhaladó intenzív: napi 3×45 perc
– InGer program: napi 5×45 perc
A különböző intenzitású programokat az életkor, az eddig végzett terápiák és a gerincferdülés súlyossági fokától függően ajánljuk.

Időpontok

A programban minimum egy hét (5 nap) vehető igénybe. Több hét igénybevétele esetén egyéni tanácsadást biztosítunk a hetek számának és beosztásának meghatározásához. A napi időbeosztás egyénileg történik a páciens igényeinek megfelelően.

Az intenzív terápia magas időintenzitásával olyan korrekciók biztosítása a cél, amelyek a hétköznapi élet rövid tréningjeivel (pl. napi egy óra) nem érhetők el.

A kezelési módszerek

A scoliosis intenzív terápiája több módszer komplex alkalmazásával válik igazán hatékonnyá. A hetes blokkokban végzett, napi több órás intenzív kezelés alapját képező Schroth terápiát manuális technikákkal, valamint a deformitások idegrendszerre kiterjedő hatásainak csökkentésére illetve visszafordítására idegmobilizációval egészítjük ki. A háromdimenziós korrigált helyzetben végzett nyújtásokat, légzésterápiát és a korrigált helyzet stabilizálását elősegítendő izomerősítést a páciens maximális kooperációjával végeztetjük. Ezáltal agyi visszakapcsolási mechanizmusokat felhasználva egy új, korrigált tartási érzet kialakulását, stabilizálódását érjük el.

Elérhető eredmények

Az aszimmetrikus kezelés hatására az úgynevezett gerincferdüléses belső (a ferdület ellenére így érzi magát egyenesnek a páciens) és külső testképet egy ideálisabb, esztétikusabb testkép váltja fel. A szemmel látható azonnali változások az aszimmetrikus testsúlyterhelés optimalizálódásában, az elcsúszott, csavarodott medence középre helyeződésében, a törzs elcsúszásának csökkenésében, valamint a mellkas csavarodását jelző völgyek és púpok szintkülönbségének csökkenésében nyilvánulnak meg a legszembetűnőbben. A program ideje alatt fotóval és a gerincferdülés speciális méréseivel történő alapvizsgálatot és kontrollt végzünk.
Ideális esetben már egy hét leforgása alatt tapasztalható a külső testkép látványos javulása, illetve a páciensek szubjektív, pozitív változásokról számolnak be a fájdalom, mozgékonyság és erőnlét tekintetében.

A különböző programokról

10-es intenzív: 10 kezelés/hét

Kezdőknek, kicsiknek (6-8 év) ajánljuk, illetve azoknak a tinédzsereknek, felnőtteknek, akik egy kicsit szeretnének többet adni a hátuknak mint az átlagos hétköznapokon. Egyéni órák.
A kezelés menete 5 napon át napi 2×45 perc. Kiegészítésként ajánlott hozzá 2 alkalom masszázs.

 Középhaladó intenzív: 15 kezelés/hét:

Egy fokkal intenzívebb szint, középhaladóknak ajánljuk, akik akár  néhány hete kezdték a terápiát. 10 év körüliek már jelentkezhetnek erre az intenzitásra is, illetve idősebbeknek is ideális, közepes terhelésű program. Egyéni órák.
A kezelés menete 5 napon át napi 3×45 perc. Kiegészítésként ajánlott hozzá 2 alkalom masszázs.

InGeR program: 25 kezelés/hét:

Ez a szint a legintenzívebb, saját fejlesztésű korrekciós gyógytorna programunk. Ideális már edzett Schrothosoknak, akik ilyenkor egy nagy lökést adnak az izmaiknak. A foglalkozások egyéni órák keretein belül zajlanak, több gyógytornászunk közreműködésével, így több féle megközelítésből tapasztalható lesz a scoliosis korrekciók okozta változás. A program az egy héten belül két speciális, úgynevezett scoli-masszázs kezelést is tartalmaz.
A kezelés menete 5 napon át napi 225 (5*45, egyéni beosztásban) perc.Ennél az intenzitásnál már az 5 nap alatt fotón látható javulás érhető el. Teljesen egyedi program, kizárólag nálunk elérhető. Ajánljuk továbbá még azoknak a pácienseknek, akik vidéki, vagy külföldi lakhely miatt nem tudnak rendszerességgel igénybe venni terápiás órákat. Az ő esetükben az alapos betanításra helyezzük a hangsúlyt, hogy az otthonukban a megtanult korrekciós Schroth gyógytornával tovább tudják folytatni a kezelést.

Válaszd a hozzád illőt, hajrá!

Bővebb információ és bejelentkezés e-mailben:
info@scolinea.hu

 

Gyakori kérdések

Mi az, hogy intenzív?

Ez a szó az időbeli és az erőbeli dolgokra vonatkozik. Időben napi 2,3, vagy 5 órában foglalkozunk veled egyéni órában, egy héten át. Erőben pedig garantáltan a legintenzívebb feladatokat fogod kapni tőlünk. Itt az a cél, hogy minél előbb változást érjünk el nálad.

Miért jó, ha ezt most veszed igénybe?

Az intenzív kezelések napi 2, 3, 5 x45 perces beosztással zajlanak. Ennyi időre általában csak az iskolai szünetekben volt lehetőségük a gyerekeknek. Most a megváltozott iskolai rendszer miatt többeknek több, illetve rugalmasabban kezelhető órájuk lett szabad, mint iskolaidőben.

Mit tudunk biztosítani az intenzív kezeléseken?

Az intenzív kezelések lényege, hogy a gerincet jóval hosszabb ideig van lehetőségünk korrigált helyzetben tartani, lazítani, tornáztatni, erősíteni. Ennek következtében két-három óra elteltével már sokkal szebb állapotokat tudunk elérni a testen, mint amikor csak egy óra idővel dolgozunk.

Mivel egész idő alatt gyógytornász felügyelettel dolgozol és kipréseljük belőled a maximumot, jobban korrigálsz mint otthon egyedül.

Miért más, mint ha heti egyszer egy órát tornázol velünk?

A tested, a hátad egy óriási lökést kap amiatt, mert egyszerre több órát dolgozunk veled, több napon át. Ilyesmiben valószíűleg ritkán van része. A testtartás és az agyunk, a testtartást beállító mechanizmusok szoros kapcsolatban állnak egymással. Az emelt intenzitás célja az is, hogy az agy felé egy új tartási érzetet, helyzetet tanítson és rögzítsen, amit aztán a program után is tartani tud.

Felnőttként, gyermekként? Mi a különbség?

Mindkét esetben részt vehetsz a programon, a célok kicsit mások lesznek. Gyermekek esetében a fő cél a rosszabbodás megakadályozása, majd a javítás. A felnőtteknél ez nehezebb, lassabb folyamat, itt az esztétikai javulás, a fájdalom csillapítása és a jobb tartás, a későbbi romlás elkerülése a cél.

Való ez nekem? El merjem kezdeni?

A válasz egyszerű. Kérdezd meg magadtól, hogy való-e neked egy erősebb, kitartóbb, szebb, fájdalommentes hát, és tartás. Ha erre a kérdésre igen a válaszod, akkor igen, gyere intenzívre!

Mikor kezdődik a program? Van szünet az órák között?

A program egyéni órában zajlik, ami azt jelenti, hogy egyedül vagy egy gyógytornásszal, így csak a te problémádra van alakítva a kezelés. Szünetek vannak előre betervezve, de ha véletlenül ennél többre lenne szükséged, akkor azt is lehetővé tesszük. A programokra való időpont egyeztetése egyénileg történik, meg kell adnod, melyik hét lenne ideális számodra és az alapján elkészítjük az órabeosztásodat. Egyéni kéréseket figyelembe veszünk.

Melyik intenzitást válasszam? Bírni fogom?

Az, hogy melyik intenzitás való neked,több tényező függvénye, de segítünk az eligazodásban. A napi két órás programot kicsiknek (6-8 év) ajánljuk, illetve felnőtt korban akkor, ha esetleg fájdalom kezelés is szóba jön. A középhaladó, napi 3×45 perces programot életkor szerint 9-éves kortól ajánljuk, illetve azoknak akik kezdők még a scoliosis terápiában. Az 5×45 perces programot azoknak ajánljuk akik egy hét alatt már a javulást célozzák meg, gyorsan akarnak eredményeket elérni. Emellett, ha mentőprogramokat csinálunk, ahol például az operáció elkerülése a cél, ez esetben csak ez a nagyobb intenzitás jöhet szóba, ezzel van esélyed ezt a célt elérni. Ha ismerjük a te saját paramétereidet, akkor pontosabban tudunk a választásban segíteni, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hogyan tudok bejelentkezni?

Bejelentkezésed az info@scolinea.hu címen jelezheted felénk. Ha további kérdéseid lennének, szívesen állunk ugyanitt rendelkezésedre. Ha közvetlenül szeretnél beszélni velünk, akkor a 70-314-5555 telefonszámon várjuk a hívásodat.

Terapeuták

Foglalj online időpontot!

Íratkozz fel hírlevelünkre

Kövessen a Facebookon