Intenzív gerincferdülés kezelési hetek

Mi a célunk közösen?
Az intenzív gerincferdülés kezelés egyedi mivoltát a rövidtávú, elsősorban külső testképre vonatkoztatott hatásai adják, melyek segítéségével a páciensek számára gyorsan válik elérhetővé a terápia hosszú távú hatása, a csontos deformitások korrekciója valamint a progresszió megállítása.
Az órák egyéni kezelés formájában zajlanak, így abszolút mértékben tudunk figyelni az egyéni eltérésekre. Az időtartam napi szinten eltérő a különböző programokban 2-3-5×45 perces órákon vehetnek részt a páciensek.
A kezelés, a Schroth módszerre alapul, a terápia a maximális fokú gerincferdülés korrekciókról szól, mind passzív (gyógytornász által kivitelezett), mind aktív formában.

Kinek ajánlott?
Hat éves kortól (szülői felügyelettel) idősebb korig (65 éves kor felett egyéni elbírálás szerint).
Különböző intenzitású programok, egyénre szabva
– 10-es intenzív: napi 2×45 perc
– Középhaladó intenzív: napi 3×45 perc
– InGer program: napi 5×45 perc
A különböző intenzitású programokat az életkor, az eddig végzett terápiák és a gerincferdülés súlyossági fokától függően ajánljuk.
Időpontok

A programban minimum egy hét (5 nap) vehető igénybe. Több hét igénybevétele esetén egyéni tanácsadást biztosítunk a hetek számának és beosztásának meghatározásához. A napi időbeosztás egyénileg történik a páciens igényeinek megfelelően.
Az intenzív terápia magas időintenzitásával olyan korrekciók biztosítása a cél, amelyek a hétköznapi élet rövid tréningjeivel (pl. napi egy óra) nem érhetők el.
A kezelési módszerek

A scoliosis intenzív terápiája több módszer komplex alkalmazásával válik igazán hatékonnyá. A hetes blokkokban végzett, napi több órás intenzív kezelés alapját képező Schroth terápiát manuális technikákkal, valamint a deformitások idegrendszerre kiterjedő hatásainak csökkentésére illetve visszafordítására idegmobilizációval egészítjük ki. A háromdimenziós korrigált helyzetben végzett nyújtásokat, légzésterápiát és a korrigált helyzet stabilizálását elősegítendő izomerősítést a páciens maximális kooperációjával végeztetjük. Ezáltal agyi visszakapcsolási mechanizmusokat felhasználva egy új, korrigált tartási érzet kialakulását, stabilizálódását érjük el.

intenziv_schroth_scolineaElérhető eredmények
Az aszimmetrikus kezelés hatására az úgynevezett gerincferdüléses belső (a ferdület ellenére így érzi magát egyenesnek a páciens) és külső testképet egy ideálisabb, esztétikusabb testkép váltja fel. A szemmel látható azonnali változások az aszimmetrikus testsúlyterhelés optimalizálódásában, az elcsúszott, csavarodott medence középre helyeződésében, a törzs elcsúszásának csökkenésében, valamint a mellkas csavarodását jelző völgyek és púpok szintkülönbségének csökkenésében nyilvánulnak meg a legszembetűnőbben. A program ideje alatt fotóval és a gerincferdülés speciális méréseivel történő alapvizsgálatot és kontrollt végzünk.
Ideális esetben már egy hét leforgása alatt tapasztalható a külső testkép látványos javulása, illetve a páciensek szubjektív, pozitív változásokról számolnak be a fájdalom, mozgékonyság és erőnlét tekintetében.

A különböző programokról

10-es intenzív: 10 kezelés/hét
Kezdőknek, kicsiknek (6-8 év) ajánljuk, illetve azoknak a tinédzsereknek, felnőtteknek, akik egy kicsit szeretnének többet adni a hátuknak mint az átlagos hétköznapokon. Egyéni órák.
A kezelés menete 5 napon át napi 2×45 perc. Kiegészítésként ajánlott hozzá 2 alkalom masszázs.
Ára: 73.800 Ft

Középhaladó intenzív: 15 kezelés/hét:
Egy fokkal intenzívebb szint, középhaladóknak ajánljuk, akik akár  néhány hete kezdték a terápiát. 10 év körüliek már jelentkezhetnek erre az intenzitásra is, illetve idősebbeknek is ideális, közepes terhelésű program. Egyéni órák.
A kezelés menete 5 napon át napi 3×45 perc. Kiegészítésként ajánlott hozzá 2 alkalom masszázs.
Ára: 106.500 Ft

InGeR program: 25 kezelés/hét:
Ez a szint a legintenzívebb egyéni órás programunk. Ideális már edzett Schrothosoknak, akik ilyenkor egy nagy lökést adnak a terápiának. Egyéni órák.
A kezelés menete 5 napon át napi 5×45 perc. Kiegészítésként ajánlott hozzá három alkalom masszázs. Ennél az intenzitásnál már az 5 nap alatt fotón látható javulás érhető el.
Ára: 147.500 Ft
Válaszd a hozzád illőt, hajrá!
Bővebb információ és bejelentkezés e-mailben: info@scolinea.hu

Foglalj online időpontot!

Íratkozz fel hírlevelünkre

Kövessen a Facebookon